Romania gratuit
Fiecare avem motivele noastre pentru care fumam. Pentru unii, obiceiul se dezvolta in adolescenta din nevoia acuta de integrare in grupuri sociale. Pentru altii, fumatul e o metoda falsa de relaxare. Indiferent de motiv, de-a lungul anilor studiile au demonstrat gradul de nocivitate al nicotinei din tigari. Pe langa imbatranirea pielii, caderea parului, aparitia cearcanelor si ingalbenirea dintilor, fumatul creste predispozitia la boli cardiovasculare si cancer pulmonar.
In anumite situatii, tutunul poate declansa boli grave ale sistemului respirator, inclusiv infarctul miocardic. Mai mult, speranta de viata a unui fumator scade cu pana la 10 ani. Daca si tu crezi ca e momentul sa spui stop fumatului, e bine de stiut ca nu e imposibil sa renunti. Exista numeroase metode ce functioneaza cu adevarat, tot ce trebuie sa faci in faza initiala este sa iei o decizie radicala.
Deoarece tutunul interactioneaza direct cu functiile creierului, dependenta generata se instaleaza atat la nivel psihic cat si fizic. O data luata hotararea de a renunta, pacientul trebuie sa devina constient de un eventual sevraj nicotinic. Acesta se manifesta in episoade si difera de la om la om. Nevoia acuta de a fuma, stari de agitatie, anxietate si insomnie sunt printre cele mai frecvente simptome.
Din fericire, exista metode menite sa amelioreze sevrajul. Fie ca vorbim de bomboane antifumat, meditatie, yoga, sau exercitii fizice, e important ca pacientul sa nu cedeze. Dupa aproximativ 48 de ore, o data ce nicotina a fost eliminate din corp, creierul se simte mai bine iar simptomele sevrajului scad drastic. Pentru a-l evita complet, exista medicamente dovedite stiintific si aprobate ca tratament eficient antifumat.
Oricat de dificil ar fi de inteles, renuntatul la fumat presupune vointa si determinare. O data pusa sanatatea pe primul loc, va fi mai usor de acceptat ca cea mai buna metoda nu exista. Meditatia, de exemplu, ar putea sa faca minuni pentru un fumator, dar in acelasi timp ar putea sa aiba zero rezultate pentru un altul. Gumele cu nicotina, hipnoza, terapia, si alte trucuri pentru a renunta la fumat exista cu sutele in mediul online.
Problema se pune atunci cand vrem sa punem in practica aceste metode. Nu putem sti ce functioneaza si ce nu pana nu incercam. Inainte de a face un pas, se recomanda un consult de specialitate. In urma unor analize de sange si a unui examen psihiatric, pacientul va avea o perspectiva de ansamblu asupra sanselor de renuntare. Un pacient anxios, agitat, si stresat nu va reusi fara suport; sau cel putin fara sa constientizeze ca problema e intradevar grava.
Cartile de dezvoltare personala au reusit cu succes sa ajute milioane de oameni dependenti de fumat sa renunte. “In sfarsit, nefumator” scrisa de Allen Carr e printre cele mai apreciate si este bazata pe povestea personala a autorului care obisnuia sa fumeze peste 100 tigari pe zi. Metoda recomandata de Allen Carr se adreseaza doar celor ce au intentia de a se lasa.
Pe langa beneficiile pentru sanatate si bani economisiti, fumatul ne impiedica sa ne simtim cu adevarat bine. Deoarece vorbim de un drog, senzatiile de relaxare pe care le simtim sunt de fapt false si nu dureaza decat cateva ore, pana la urmatoarea tigara.
Studiile de specialitate arata ca sansele unei femei de a concepe un copil pana la 27 de ani sunt de 50% la fiecare 30 de zile. Sansele scad dramatic la 20% o data trecut pragul varstei de 30 ani. Fumatul s-a dovedit extrem de nociv la femei, acesta favorizand instalarea menopauzei precoce.
Datorita compusilor toxici din tutun, fumatul poate creste rata unui avort spontan iar substantele nocive pot conduce la aparitia anomaliilor cromozomiale. Pentru a evita o sarcina cu risc, medicii specialisti recomanda femeilor fumatoare ce isi doresc un copil sa renunte cu 6 luni inainte de a ramane gravide. Desi conceperea unui copil nu poate fi monitorizata cu exactitate, e bine sa luati in considerare sa renuntati in momentul in care v-ati decis ca vreti sa fiti mame.
Indiferent de metoda de renuntare aleasa, carte renunta la fumat, meditatie, aplicatie antifumat, yoga, sau tratament medicamentos, e bine de stiu ce se intampla de fapt in corp si creier o data ce nicotina a fost eliminata. Dupa ce ciclul de dependenta a fost rupt, organismul trebuie invatat sa nu mai ceara nicotina si sa faca fata poftelor.
La 1 ora |
Circulatia sangelui se imbunatateste, tensiunea arteriala scade iar ritmul cardiac revine in parametri normali. |
La 12 ore |
Intregul corp este curatat de monoxid de carbon, un compus toxic ce impiedica circulatia normala a oxigenului din plamani si sange. Astfel, la 12 ore de la renuntare, nivelul oxigenului din corp este optimizat. |
La 24 de ore |
Scade dramatic riscul unui eventual atac de cord dar si predispozitia la dezvoltarea de boli coronariene. De asemenea, se mareste nivelul oxigenului, sporind energia din corp. |
La 48 de ore |
Se intensifica simtul mirosului si al gustului, corpul se simte plin de viata si energic. |
La 3 zile |
Nicotina din corp este complet eliminata. Apar efecte secundare precum iritabilitatea, dorinta de a reincepe sa fumati, si potentiale dureri de cap. |
La 1 luna |
Se imbunatatesc functiile plamanilor iar capacitatea pulmonara se regenereaza. Creste rezistenta la efort fizic. |
La 9 luni |
Plamanii sunt vindecati semnificativ iar nevoia de a fuma dispare definitiv. Unii fosti fumatori pot simti disconfort in contact pasiv cu fumul de tigara. |
La 1 an |
Riscul de a face o boala coronariana scade la 50% iar vasele de sange revin in parametri normali. |
Cand vorbim de simptome si sevraj, e bine de stiut ca fiecare om reactioneaza diferit. Anumiti factor au impact major precum numarul de tigari fumate pe zi, anii de cand se fumeaza, si nivelul de nicotina din tigari. Totodata, starea generala de sanatate poate avea un rol la aparitia anumitor simptome. Cele mai intalnite sunt:
Pe piata din Romania exista atat medicamente cat si tratamente naturiste ce ajuta la renuntarea la fumat. Printre cele mai comune se numara comprimatele masticabile pe baza de nicotina. Desi eficiente, acestea nu functioneaza intotdeauna deoarece corpul este in continuare alimentat cu compusul principal din tigari. Scopul acestui tip de tratament este sa ajute pacientii sa renunte la obiceiul in sine, si anume, tigara din foi de tutun.
Deoarece vorbim de un proces complex, scriitorul Richard Webster, recomanda celor ce vor sa se lase sa incerce bicarbonat de sodiu. Cunoscut datorita lucrarilor sale in terapia comportamentala, Webster prezice ca se poate renunta la fumat cu bicarbonat daca este utilizat de fiecare data cand fumatorul simte nevoia sa aprinda o tigara.
Un alt tip de tratament - printre cele mai revolutionare - este cel cu Champix, un medicament ce contine Vareniclina, o substanta activa ce neutralizeaza placerea cauzata de nicotina. Astfel, in lipsa sevrajului clasic, unui fumator ii va fi mult mai usor sa renunte complet urmand schema completa cu Champix.
Traim intr-o lume digitala cu acces la aplicatii de tot felul. De la ceasuri inteligente ce masoara calitatea somnului si pana la telefoane inteligente ce masoara pasii pe care ii facem zilnic, tehnologia avansata ne poate imbunatati viata atunci cand e folosita corect.
In cazul in care ati incercat toate tratamentele posibile fara nici un resultat, e bine de stiut ca uneori poti renunta la fumat in 20 de minute cu ajutorul unei aplicatii antifumat. Exista numeroase variante pe piata, majoritatea avand ca scop sa te motiveze in diverse feluri. Unele iti spun cati bani economisesti zilnic, in vreme ce altele iti indica cate minute de viata castigi renuntand la fumat.
In concluzie, indiferent de tipul de tratament ales, fumatul este un obicei nociv ce trebuie constientizat. Mai apoi, pacientul are nevoie de vointa si determinare pentru a reusi sa renunte definitiv. Cei mai multi fumatori revin la fumat in momente dificile din viata cand stresul atinge cote maxime. O data intelese beneficiile asupra sanatatii si cu ajutor de specialitate, se poate renunta fara a recidiva.
Comandat pastile online, farmacie profesionistă, livrare rapidă și prețuri avantajoase. Mulțumesc!
Site-ul e intuitiv, găsești medicamentele rapid, mulțumit.