Romania gratuit

Coșul dvs

Coșul tău

Subtotal:

Ce este disfunctia erectila si cum se trateaza natural sau cu medicamente

Evaluare 4.5 de 5 (38 Analizele utilizatorului)

Ce este disfunctia erectila: o perspectiva de ansamblu

Disfunctia erectila reprezinta incapacitatea barbatului de a mentine o erectie satisfacatoare pana la finalizarea actului sexual. Specific masculina, aceasta tulburare afecteaza 15% din cei trecuti de 65 ani. 22% din varstnicii peste 70 ani sunt diagnosticati cu DE (disfunctie erectila). Inaintarea in varsta, antecedentele medicale, genetica, si predispozitia la boli ereditare se numara printre factorii declansatori principali.

La barbatii cu varste intre 30 si 40 de ani, cauza generala e de natura psihogena. Factori psihici precum stresul emotional, situational, sau ocupational pot declansa impotenta. Asta se intampla datorita inhibitiilor, in acest caz impotenta nu e o afectiune de natura organica ci psihosomatica. Pentru a fi diagnosticata corect, simptomele trebuie recunoscute din timp. O prima vizita la medic include examinarea medicala a organelor genitale, analizele de sange, anamneza, text de urina, ecografie Doppler (ce permite examinarea fluxului sanguin din penis) si o analiza psihologica.

Cu toate astea, barbatii sunt panicati si speriati de impotenta. De multe ori, aceasta panica inutila creeaza ganduri negative. Tot ce gandim afecteaza corpul si daca o facem prea mult, s-ar putea chiar sa avem o problema grava de sanatate. Pentru a evita astfel de situatii, recomandarea principala e sa intelegem ce este disfunctia erectila, cum afecteaza corpul si care sunt pasii de tratament ce trebuie urmati pentru a avea din nou o viata sexuala implinita.

Despre erectie: mecanism si fiziologie

In interiorul penisului o tunica delimiteaza corpii cavernosi, intocmind un schelet rigid. Țesutul spongios e mai subtire iar glandul din centrul organului penian are rol de fistula artero-venoasa. In termeni populari, erectia e un fenomen hemodinamic ce vascularizeaza penisul prin membrane perineale. Prin inervatie vegetativa fibrele nervoase parasimpatice si simpatice determina vaso-dilatatia. Creste fluxul de sange declansand erectia care e de doua tipuri: reflexa si psihogena atunci cand este integrata stimulul sexual fie prin fantezii, auditiv, olfactiv sau vizual.

Cauze ce duc la declansarea impotentei

Numerosi factori au impact asupra puterii unui barbat de a mentine o erectie. Ca factori de risc determinanti, acestia sunt de natura psihologica sau neurologica, in urma diagnosticarii de catre medic.

Cauze vasculare
Cauze metabolice
Cauze organice sau endocrinologice
Cauze ocupationale sau toxice
Hipertensiunea arteriala
Boli cardio-vasculare
Dislipidemia
Diabet zaharat (tip 2)
Obezitate
Afectiuni de prostata
Afectiuni ale glandei tiroide
Consum de droguri/alcool in exces
Fumat excesiv

Disfunctia erectila psihologica: factori psihologici ce influenteaza erectia

Monotonia sexuala, plictiseala, suprasolicitarea fizica sau intelectuala si traumele sunt doar cateva cauze psihologice ce cauzeaza impotenta. Latura psiho-emotionala a barbatului e de multe ori reprimata, barbatii in general avand dificultati in exprimarea emotiilor pentru a se elibera.

Disfunctia erectila in diabet

Disfunctia erectila cauzata de diabet zaharat (DZ) presupune o evaluare a statusului hormonal al pacientului. Barbatii cu DZ sunt nevoiti sa-si faca o hemoglobina glicolizata si un profil lipidic inainte de a incepe un tratament pentru impotenta.

Masturbarea si disfunctia erectila

Masturbarea e o actiune sanatoasa, normala si indicata atunci cand e practicata sistematic si constient. Consumul ridicat de pornografie in schimb, poate duce la disfunctie erectila. Pe principiul ce-i prea mult strica, un penis suprasolicitat poate bloca intregul organism, declansand astfel un tip de disfunctie erectila perfect tratabil.

Ateroscleroza si impotenta

Ateroscleroza de o conditie medicala intalnita la nivelul penisului. Practic, arterele din penis nu sunt suficient de alimentate cu sange. Prin blocare, erectia nu poate fi sustinuta. Aici intervin pastilele de potenta care au rolul de a debloca arterele, crescand fluxul de sange.

Cauze neurologice ce duc la DE (disfunctie erectila)

Descris ca fiind un proces complex neuro-vascular, erectia e direct influentata de factori endocrini. Varstnicii se confrunta cu numeroase probleme neurologice precum dementa, Alzheimer, accidente vasculare, Parkinson si altele. Asemenea afectiuni ataca direct corpul, implicit penisul si conduc la disfunctie erectila.

Tipuri principale de disfunctie erectila

Disfunctia erectila poate fi de natura psihologica sau patologica. Diagnosticul se pune in urma unui consult initial pentru a stabili cauza. La barbatii tineri, problemele nu sunt grave. Cateva sedinte de terapie combinate cu un tratament adecvat sunt de ajuns. Cei trecuti de 65 de ani necesita un control amanuntit inaintea stabilirii unui plan de tratament. Medicul stabileste exact, in functie de medicamente disfunctii sexuale adiacente, ce pastile poate un pacient sa ia.

Simptome principale pe care sa le aveti in vedere

Inainte de a detalia simptomatologia disfunctiei erectile, trebuie avut in vedere un factor esential. Ingrijorati-va doar daca ati esuat sa sustineti o erectie de mai multe ori. Multi barbati confunda impotenta cu un accident si nu trebuie sa va impacientati degeaba. Acestea fiind spune, pe langa incercarea esuata multipla, alte simptome sunt:

  • Dureri incontrolabile de cap repetate
  • Lipsa totala de interes pentru contact sexual
  • Ejaculare intarziata (sau precoce)
  • Anorgasmia
  • Caderi de tensiune

Cand e momentul sa cer ajutor?

Semnalul de alarma precum ca sunteti impotent se da atunci cand prezentati simptomele de mai sus in mod repetat. Mentinerea unui stil bazat pe alimente sanatoase, sportul, analizele de sange periodice si comunicare regulata cu partenerul de viata pot preveni declansarea impotentei.

Completeaza chestionarul si afla acum daca ai disfunctie erectila (DE)

Va prezentam un scurt chestionar care sa va ajute sa aflati daca intradevar aveti disfunctie erectila (DE). Afla pe loc rezultatul iar in cazul in care te confrunti cu aceasta conditie medicala, recomandarea e sa consulti un medic specialist imediat.

In ultimele 6 luni, 
1. Cat de increzator te simti atunci cand se declanseaza si se mentine erectia? 
Foarte scazut 
Scazut 
Mediu
Ridicat 
Foarte ridicat 

2. Cand se declanseaza erectia in urma unui stimul sexual, cat de des se intareste penisul pentru penetrare?

Niciodata
Aproape niciodata
Ocazional 
Des
Extrem de des 

3. In timpul actului sexual, cat de des reusesti sa mentii erectia dupa penetrare? 

Deloc 
Putin spre deloc 
Ocazional 
Des
Extrem de des 

4. In timpul actului sexual, cat de dificil a fost sa mentii erectia pana la finalizarea actului? 

Extrem de dificil 
Foarte dificil 
Dificil 
Oarecum dificil 
Deloc, a fost foarte usor

5. Cand ai contact sexual, cat de des poti spune ca a fost satisfacator?

Deloc 
Putin spre deloc 
Satisfacut ocazional 
Satisfacut des
Aproape mereu satisfacut  

Observatie: In cazul in care ai adunat 21 de puncte (sau mai putine), e foarte posibil sa aveti disfunctie erectila.

Tratamentul specializat pentru disfunctie erectila

Cum se trateaza disfunctia erectila se stabileste in urma unui control amanuntit. Medicamentele disfunctii erectile nu se iau dupa ureche doar pentru ca cineva a incercat si a functionat. Retineti - corpul fiecaruia e unic. Sunteti singurul care stiti ce mancati, cat fumati, cat alcool beti, si cat sport faceti. Toate aceste detalii trebuiesc impartasite in mod onest si sincer cu medicul vostru.

Factori de risc ce duc la disfunctie erectila

Factorii de risc des intalniti sunt tigarile si consumul exagerat de alcool. In cazuri speciale, abstinenta totala de la sex poate cauza impotenta. Sedentarismul e nociv corpului uman. La barbati, eliberarea de testosteron din organism asigura o buna functionare a sistemului nervos si implicit o functionare propice a penisului. Activitatile mentale suprasolicita creierul, factor demonstrat stiintific. Un creier mult prea concentrat pe munca se streseaza si paralizeaza corpul, declansand astfel numeroase afectiuni de natura fizica, printre care si obezitatea, diabetul, artrita, etc.

Factori de risc 
Glicemie si colesterol ridicat
Fumatul excesiv
Stresul
Sedentarismul
Varsta (>50 ani)
Hipertensiune arteriala
Probleme de cuplu 
Consumul excesive de alcool 

Tratamentul farmacologic pentru disfunctie erectila

Tratamentul farmacologic pentru disfunctie erectila presupune o reteta complex pe baza de pastile. Pe piata din Romania, majoritatea se elibereaza sub observarea unui specialist deoarece contin substante active de Sildenafil, Tadalafil, Vardenafil si altele. Doza se stabileste in functie de gravitatea impotentei si durata tratamentului pana la vindecare completa. Toate trei au rolul de a stimula oxid nitric, astfel relaxand musculatura din organul penian. Prin stimularea circulatiei sangelui din penis, erectia se declanseaza prin masturbare sau stimul sexual, si se mentine cu succes pe toata durata unui act sexual.

Terapia de inlocuire a testosteronului impotriva impotentei

In Romania, terapia de inlocuire a testosteronului e relativ noua si controversata. La barbati, valoarea medie e de 600 ng/dl. Cand ea scade, se declanseaza hipotiroidismul si implicit disfunctia erectila. Injectiile in combinatie cu tratamentul specializat de impotenta ajuta la combatere.

Terapia ESWT

Cunoscuta si ca tratamentul cu unde soc, terapia ESWT a fost rafinata o data cu avansarea tehnologiei cu ultrasunete. Desi a fost descoperita in anii '80, in Europa a fost aprobata in 2015. Recomandata doar tipului de DE de origine vasculara, terapia ESWT are scopul de a produce vasodilatatie in arterele mici ce umplu cu sange corpii cavernosi. Astfel, se fluidizeaza irigarea penisului, producand rigidizarea si alungirea pentru sustinerea erectiei.

Cat de comuna e disfunctia erectila in randul barbatilor?

Contrar aparentelor, disfunctia erectila e una din cele mai comune afectiuni medicale la barbati. Cel mai des intalnit tip de DE e frica de performanta scazuta in pat, majoritatea barbatilor dorind sa exceleze pentru a impresiona. Acesta nervozitate are efect negativ. Cand corpul si creierul se streseaza la nivel maxim, nu reusim sa ne concentram si esuam. Esecul creeaza frustrare care in timp cauzeaza traume sexuale greu de combatut.

Mituri despre DE (disfunctie erectila)

Miturile despre disfunctie erectila sunt numeroase in randul barbatilor. Raspandite de-a lungul anilor ca zvonuri, acestea nu sunt decat niste minciuni fabricate de cei ce nu sunt familiarizati cu notiunea de disfunctie erectila.

  • (FALS) Impotenta se instaleaza doar la persoanele in varsta. Disfunctia erectila se poate instala indiferent de varsta iar statisticile au demonstrat ca pana si barbatii tineri de 30-40 ani se pot confrunta cu impotenta.
  • (FALS) Disfunctia erectila e o boala incurabila. DE se trateaza la orice varsta, existand pe piata tratamente cu rezultate excelente care si-au dovedit eficienta.
  • (FALS) Barbatul viril nu poate fi impotent. Virilitatea unui barbat nu e conditionata de performatele sale sexuale. Orice barbat s-ar putea confrunta cu un episod de impotenta indiferent de varsta.
  • (FALS) Erectia la barbat se declanseaza zilnic daca e sanatos. Se spune ca erectia de dimineata involuntara e factorul care spune ca sunteti potent. Acest lucru e fals, existand numerosi barbati care nu au erectie dimineata si sunt perfect sanatosi sexuali.

Preventia: cum prevenim aparitia impotentei?

Gestionarea bolilor cronice, alimentatia corecta, consumul moderat de alcool si activitatea fizica sunt principalii factori ce previn declansarea impotentei. Intregul metabolism uman impreuna cu sistemele nervos si circular trebuie ingrijite corespunzator pe toata durata vietii. Uneori avem scapari si da, momente de tensiune apar.

In ultimii ani, afectiunile psihologice ne-au dat peste cap. Criza economica, criza varstei de mijloc, pandemia, si alti factori externi au jucat un rol critic. Barbatii simt presiune mai des decat femeile datorita responsabilitatilor zilnice. Solutii exista, trebuie doar sa vrem sa le punem in aplicare.

Din cele 24 de ore pe care le avem la dispozitie zilnic, trebuie sa profitam la maxim si sa avem grija de noi, de corp si de minte. 8 ore de somn, 8 ore de munca, 1 ora de activitate zilnica, 2 ore pentru hobby-uri si pasiuni si timp de calitate petrecut cu oamenii dragi sunt vitale pentru a functional in parametri normali. In felul acesta. Stilul de viata ramana activ, corpul ramane antrenat si disfunctia erectila nu isi face aparitia.

Analizele utilizatorului

PESTE 100,000 de Clienți Satisfăcuți!
Damian
2022-04-10 16:15

Nu există niciun motiv pentru a căuta, acum voi cumpăra Cialis aici.

A fost aceasta de ajutor?
Elian
2022-04-27 21:03

Personal de service extraordinar!

A fost aceasta de ajutor?
Karim
2022-05-11 14:27

Magazin de încredere, de încredere.

A fost aceasta de ajutor?
Politica de cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare, pentru a oferi anunțuri sau conținut personalizat și pentru a analiza traficul propriu. Făcând click pe "Accept Toate", sunteți de acord ca noi să utilizăm cookie-uri.

Accepta toate